Teollisuus

Scan

Scan

Scan on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista elintarvikeyhtiöistä liha-, lihajaloste- ja valmisruokatuotannossa. Scanilla on elintarviketuottajana suuri vastuu ympäristöstä eläinten tuotannosta valmiiseen tuotteeseen saakka.

Scanin toiminta vaatii jatkuvaa työtä ympäristökuormituksen asteittaisessa vähentämisessä ja sitä kautta pysyvän taloudellisen ja ekologisen kestävän kehityksen edistämisessä. Korkealle asetettujen ympäristötavoitteiden saavuttaminen edellyttää prosessien huolellista tarkastelua yrityksen liiketoiminta-alueella, esim. energiantuotannon, jäähdytyksen ja kuljetuksen osalta.

Veolia työskentelee Scanin käyttökustannusten ja energiankäytön vähentämiseksi optimoimalla prosesseja jatkuvasti ja kasvattamalla käyttövarmuutta elintarvikeyhtiön tuotantolaitoksilla Linköpingissä, Kristianstadissa ja Skarassa. Hanke sisältää vastuun rakennusten ja rakennusteknisten installaatioiden käytöstä ja kunnossapidosta sekä energiahuollosta keskittyen energiankäytön tehostamiseen sekä muihin tehostamistoimiin. Yhdistämällä rakennustekniset toiminnot energiahuoltoon voimme hyödyntää synergiaetuja toiminnan tehostamiseen. Ratkaisu sisältää toiminnallisen sitoumuksen, jossa kokonaisuus turvataan paremmalla ohjauksella, raportoinnilla ja analyysillä.

"Veolia tarjoaa korkeaa teknistä osaamista ja heillä on hyvä tuntemus ja kokemusta liiketoiminnastamme."

Sören Svantesson, tekninen johtaja, Scan Ruotsissa
 

Sujuvampien toimintojen ja kunnossapidon kautta noin 15 MSEK pienemmät käyttökustannukset

Energiatehokkuushankkeiden säästöt 6,5 MSEK

Henkilöstöä siirtynyt Veolian palvelukseen noin 50 henkilöä