Teollisuus

Raufoss

Raufoss industriparkVeolia on mukana Raufossin teollisuuspuiston kokonaishankkeessa, joka tuo alueen yrityksille taloudellisia etuja ja lisää tuotannon ympäristöystävällisyyttä.

Raufoss Industripark on yksi Norjan suurimmista teollisuuspuistoista, jossa toimii yli 40 eri yritystä. Alueella on yli 300 rakennusta 230 000 neliökilometrin alueella. Veolialla on käynnissä pitkäaikainen kokonaishanke, joka käsittää teollisuuspuiston koko infrastruktuurin. Tämä kattaa lämmön, paineilman, jäähdytysveden ja juomaveden toimituksen sekä käyttösähkön ja jätteet. Lisäksi Veolia toimittaa tekniikka- ja ympäristöpalveluita teollisuusyrityksille ja lähellä sijaitseville julkistoimijoille.
 
Hanke perustuu Veolian Valmislämpö-ratkaisuun, joka on mahdollistanut nykyisten sähkö- ja öljypolttimien korvaamisen biopolttoaineella toimivilla polttimilla. Uuden polttimen rakentaminen käsitti myös kaukolämpöverkon rakentamisen sekä teknisiä muutoksia eri kiinteistöihin. Tuloksena on tehokkaampi käyttö ja pienemmät lämmityskustannukset teollisuuspuiston yrityksissä sekä tärkeitä fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamisesta saatuja ympäristöetuja.
 

"Valitsimme yhdessä vuokralaistemme kanssa Veolian, koska heillä oli paras tarjous uudesta kaukolämpöratkaisusta".

John Einar Jørgensen, Toimintopäällikkö Raufoss Næringspark ANS
 

Valmislämpö-ratkaisu

Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen biopolttoaineilla

Insinööri- ja ympäristöpalvelut teollisuudelle