Trelleborgs fjärrvärme

Trellborgs Fjärrvärme AB (TREFAB) tuottaa ja myy kaukolämpöä. Yhtiö haluaa tarjota mahdollisimman ympäristöystävällistä ja edullista kaukolämpöä sekä kuluttajille että yrityksille. Veolia tukee tätä tavoitetta toimittamalla biopolttoaineisiin perustuvaa lämpöä.

Trelleborgs fjärrvärme
Ratkaisuna on ollut Veolian hankkima Trellborg Industrin höyrykeskus ja suurempi laitosrakennus, jossa voidaan polttaa ympäristöystävällistä puupellettiä fossiilisen maakaasun sijaan. Veolia sopi kaupan yhteydessä Trellborg Industrin kanssa, että höyrytoimituksia yrityksen valmistusprosesseja varten jatketaan ja TREFABin kanssa toimituksista kaupungin kaukolämpöverkkoon. Synergiaetuja on useita:
  • TREFABin ei tarvitse investoida uuteen tuotantokapasiteettiin, vaan se voi keskittyä rakentamaan jakeluverkostoa.
  • TREFAB vähentää fossiilisilla polttoaineilla tuotetun lämmön käyttöä 20 GWh. Samalla hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 20 000 tonnia vuodessa.
  • Suurin osa höyrystä toimitetaan Trellborg Industrille, mutta koska lämpöä toimitetaan myös TREFABille, voidaan polttoaineen käyttö ja laitoksen toiminta optimoida, mikä tuottaa suuria ympäristöetuja.
Tapaus on hyvä esimerkki siitä, millaisia energiaratkaisuja Veolia voi tarjota sekä teollisuudelle että yhteiskunnalle paikallisen yhteistyön avulla.

 

"Trelleborgs Fjärrvärme ja Veolia ovat jo useiden vuosien ajan tehneet yhteistyötä Trelleborgin tuotantolaitosten käyttö- ja kunnossapitopalveluissa. Yhteistyö on kehittynyt ja olemme tehneet uuden sopimuksen biopolttoaineisiin perustuvista energiatoimituksista Hjortenin pannukeskuksesta. Se tarkoittaa, että sekä ympäristöasioiden että kaukolämmön kehittäminen voi jatkua Trelleborgissa. Siihen Trellborgs Fjärrvärme ja Veolia ovat yhdessä luoneet hyvät edellytykset.".

Per-Olof Nilsson, toimitusjohtaja, Trelleborgs Fjärrvärme AB